KONGRE ÇAĞRISI

parallax background
 

" Innovation and Global Issues in Social Sciences II"; “InGlobe” çatısı altında akademisyenler, bürokratlar ve sivil toplum kuruşları tarafından oluşturulan bağımsız platform tarafından, farklı ülkelerden akademisyenler, bürokratlar ve öğrencilerin katılımı ile 19-21 Ekim 2017 tarihleri arasında Antalya Lara Club Hotel Sera'da gerçekleştirilecektir.

Kongrenin amacı; dünya çapında akademisyenlerin, bürokratların ve sivil toplum örgütlerinin bilgi ve deneyimlerini paylaşacakları bir platform oluşturarak küresel sorunlara yenilikçi çözümler üretilmesini sağlamaktır.

Ilkini Patara Antik Kenti Meclis Binası'nda gerçekleştirmiş olduğumuz kongremizin ikincisi Lara'da bulunan Club Sera Otel'de gerçekleştirilecektir. Bilimsel aktiviteleri tarih, kültür ve sanat ile harmanlamayı amaç edinen kongremiz kapsamında ayrıca Perge Antik Kenti'ne gezi düzenlenmesi planlanmaktadır. Kongremiz, 15 ülkede duyuruya çıkmaktadır. Sosyal bilimlerin her alanından güncel meseleleri, küresel sorunları ve olayları, yenilikçi yaklaşımlarla ele alan özgün çalışmalara yer vermeyi amaçlayan kongrenin sunum dilleri Türkçe ve İngilizce’dir. Kongre kapsamında sunulmuş olan bildirilerin Türkçe (Tüm Lehçeler) ve İngilizce’nin yanı sıra, Almanca, Rusça dillerinden birinde yayımlanması mümkündür.

Sunuma kabul edilen bildirilerin geniş özetleri ve tam metinleri ISBN numarası alınmış bildiri kitaplarında yayımlanacaktır. Dileyen katılımcılar genişletilmiş özet olarak yayımlanan çalışmalarını hakem sürecinin ardından çalışma alanlarına uygun olan kongre ortağı dergilerden birinde yayımlatabileceklerdir.

Sizleri 19-21 Ekim 2017 tarihleri arasında Antalya’da görmekten mutluluk duyacağımızı belirtir, kongreye katkılarınızı bekleriz.

Saygılarımızla…




Çalışmalar akran denetimine tabi tutulacak, sunumun özgünlüğü ve niteliği temel alınarak değerlendirilecektir.

KONGRE TEMASI VE ÇALIŞTAY

Kongremizin ana temaları inovasyon ve küresel konular olarak belirlenmiştir. Temaya uygun yapılacak çalışmalara öncelik verilmekle birlikte, sosyal bilimlerin tüm alanlarında hazırlanan özgün çalışmalar kabul edilmekte ve bu kapsamda özellikle disipliner arası çalışmalar desteklenmektedir. Kongremiz çatısı altında, Dünya'da son dönemde önemli gördüğümüz konulardan birisi olan sanayi 4.0 konusunda, "Dördüncü Sanayi Devrimi (Sanayi 4.0) Sürecinde Yeniden Yapılanma" başlığı altında, Doç. Dr. Birol AKGÜL başkanlığında çalıştay düzenlenecektir. Çalıştay hakkında ayrıntılı bilgiler için tıklayınız.

TARİHLER

  • Kongre Yeri: Club Hotel Sera, Lara, Antalya / TÜRKİYE
  • Kongre Tarihleri: 19-21 Ekim 2017
  • Özeti Son Gönderim Tarihi: 02 Ekim 2017
  • Kabul Duyurusu: En Kısa Sürede
  • Erken Kayıt Dönemi Sonu: 25 Eylül 2017
  • Son Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2017
  • Kongre Programı Yayınlanması: 15 Ekim 2017
  • Kitap Yayın Tarihi: 15 Aralık 2017
 

ÜCRETLER

Dikkat! Mobil gösterimde fiyat tablosunun tamamı için sağa-sola sürüklemeniz gerekebilir.
Erken Kayıt* Kayıt Ek Bildiri
Katılımcı *** 350 TL +100 TL
Çevrimiçi Sunum ** *** 300 TL +100 TL
Dinleyiciler *** *** 150 TL -


Ödeme hesap bilgileri kayıt e-postası ile birlikte tarafınıza gönderilecektir.

İkinci ve Üçüncü bildiriler için lütfen Sıkça Sorulan Sorular (SSS) bölümünü ziyaret ediniz.
*Erken kayıt bildiri kabulü ile başlar, 25 Eylül'de sona erer. ** Video arama, video kaydı veya bağlanabileceğimiz herhangi bir platform üzerinden sunum yapabilirsiniz. *** Sunum yapmayan öğrenci ve akademisyenleri ifade eder. Konaklamayan misafirler bu ücreti ödeyecektir.


+ Çok yazarlı bildirilerde sorumlu yazar katılım bedelini öder. Diğer yazarların kongreye katılması halinde 150 TL ödemeleri gerekmektedir.
+ Çok yazarlı bildirilerde, bildirilerde ismi olup, bizzat katılmayacak yazarların herhangi bir ödeme yapmasına gerek bulunmamaktadır.
+ Ödeme yaparken açıklama kısmına mutlaka “Katlım Ücreti - İsim Soy isim” yazınız.

KONAKLAMA

Dikkat! Mobil gösterimde fiyat tablosunun tamamı için sağa-sola sürüklemeniz gerekebilir.
Otele ait web sitesi için tıklayınız.

Çift Kişi (Kişi Başı) Tek Kişi
Konaklama 150 TL Gün 220 TL Gün


Ödeme hesap bilgileri kayıt e-postası ile birlikte tarafınıza gönderilecektir.
+ Otel her şey dahil konseptindedir.
+ Rezervasyonlar aşağıda verilen Otel Rezervasyon formu üzerinden yapılmalıdır. + Çift kişi konaklamak isteyen katılımcılar beraberinde konaklayacakları isimi belirtmelidir. İsim verilmemesi halinde uygun bir oda arkadaşı tahsis edilecektir. + Kongre tarihlerinde otelin doluluk oranları yüksek olduğunun belirtilmesi sebebiyle, kontenjan sıkıntısı yaşanmaması adına rezervasyonların mümkün olduğu kadar erken tamamlanması önerilir.
+ Konaklama ödemeleri hakkında rezervasyonu takiben tarafınıza gönderilecek e-posta ile bilgi verilecektir.



 
 

YAZIM KURALLARI

1 - Kongremize 500-1000 kelime aralığında Genişletilmiş Özet formatında bildiri ile katılabilirsiniz.
2 - Genişletilmiş özetler, basım aşamasında İngilizce abstract eklenmesi koşulu ile kabul aşamasında Türkçe (veya diğer kongre dilleri) olarak gönderilebilir.
3 - Genişletilmiş özet şablonu aşağıda verilmiştir. Şablon başlıklar halinde detaylı olarak örneklendirilmiştir, ancak çalışmaların başlıklar halinde bölünmesi zorulu değildir.
4 - Kongre sonunda Genişletilmiş Özet ve Tam Metinlerin toplandığı tek bir kitap yayımlanacaktır.
5 - Kongre bünyesinde dergilerde yayım yapmak isteyen yazarlar, derginin şartlarını sağlayan çalışmalarını, ilgili yayın editörlerinin onayı sonrasında burada değerlendirebilecektir. Dergi ile yapılacak yayımlar, dergilerin yayım sürecine dahil olması sebebiyle, 2017 yılı içerisinde tamamlanamayabilir.
6 - Peter Lang yayınevi aracılığı ile hazırlanacak olan uluslararası kitap için çalışmalar ingilizce olarak hazırlanmalıdır. Kitap "Sosyal Bilimlerde İnovasyon ve Küresel Yaklaşımlar" teması ile hazırlanacaktır.
7 - "Dördüncü Sanayi Devrimi (Sanayi 4.0) Sürecinde Yeniden Yapılanma" çalıştayı kapsamında yapılan çalışmalar için yeterli talep olması halinde ayrıca bir uluslararası kitap hazırlanacaktır.

ŞABLONLAR

Aşağıda bulunan açılan pencerelere tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz.
Yazım kurallarını indirmek için lütfen tıklayınız.
InGlobe Kongre Geniş Özet Kitabı şablonu indirmek için lütfen tıklayınız.
InGlobe Kongre Tam Metin Kitabı Türkçe şablonu indirmek için lütfen tıklayınız.
InGlobe Kongre Tam Metin Kitabı İngilizce şablonu indirmek için lütfen tıklayınız.
YAYIN İLKELERİ – DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YAYIN İLKELERİ

YAZARLAR İÇİN NOTLAR

1- “Innovation and Global Issues in Social Sciences 2017” Kongresi’ne gönderilecek olan çalışmalar, özgün ve daha önce hiçbir yerde sunulmamış, hiçbir yayın organında yayımlanmamış veya yayımlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır.

2- Gönderilen çalışmaların yayımlanması uygun görüldüğü takdirde tüm yayın hakları Kongre Yürütme Kurulu’na ait olacaktır. Yayımlanan çalışmalardan alıntı yapılması halinde kaynak belirtilmesi zorunludur. Çalışmanın tamamının kullanılması izne bağlıdır.

3- Gönderilen çalışmalar kör hakem usulüne göre 2 hakem tarafından değerlendirilmekte, gerektiğinde ise 3. hakeme gönderilmektedir.

4- Yayımlanan çalışmaların sorumluluğu yazarlara ait olup, InGlobe ya da diğer ortak kuruluşlara mal edilemez.

5- Yazarlar, çalışmalarını adres ve telefon numaralarını ekleyerek [email protected] adresine göndereceklerdir.

6- Çalışmaların kabul edilmesinin ardından bütün katılımcılar kayıt formunu doldurmalıdır. Bu ön kayıt mektubun hazırlanması için kullanılacaktır.

7- Kongre’de yayımlanacak çalışmalar Türkçe (tüm lehçeler), İngilizce, Almanca, Rusça, Fransızca, Gürcüce olacaktır.

8- Kongrenin sunum dili “Türkçe ve İngilizce”dir. Herhangi bir dilde gönderilecek özetlerin İngilizce özetlerinin de bulunması gerekmektedir. Sunum dilinin İngilizce olması durumunda sadece İngilizce özet gönderilmesi yeterlidir. Başka bir dilde sunum yapmak isteyen katılımcılar İngilizce ya da Türkçe sunum notları hazırlayarak bizimle iletişime geçebilir. Kendilerine sunum sırasında eşlik edecek tercümanlar yardımcı olacaklardır.

9- Bildiri kitaplarında yalnızca kongrede sunulan çalışmaların genişletilmiş özetleri ve/veya tam metinleri yayımlanacaktır. Genişletilmiş özetlerin yayımlanmasını isteyen yazarların çalışmalarında yayım dilinin yanı sıra İngilizce dilinde hazırlanmış genişletilmiş özet de bulunmalıdır. Yayımlanacak tam metinlerde ise yayım dilinde özet ve İngilizce özet bulunmalıdır. Yayım dilinin İngilizce olması durumunda yalnızca İngilizce genişletilmiş özet ve/veya özet bulunması yeterlidir.

10- Makaleler, 6.000- 8.000, kitap incelemeleri 1.500–2.000, olay incelemeleri dipnotlar dahil 3.000–5.000, genişletilmiş özetler ise 500-1.000 kelime arasında olmalıdır.

BİÇİM KURALLARI

11- Çalışmalara yayım dilinde özet ve anahtar kelimeler ile İngilizce özet ( abstract) ve İngilizce anahtar kelimeler (keywords) eklenmelidir. Özetlerin her biri ortalama 100’er kelime olmalı ve her iki dilde de anahtar kelimeler 5’er adedi geçmemelidir.

12- Çalışmalar Word 2007 sonrası sürümlerde (*.docx), Times New Roman karakterinde 12 punto ve 1 satır aralığında hazırlanmalıdır. Paragraf girintisi 1 tab (1,25 cm) olup, önce 6 nk, sonra 6 nk aralık bırakılmalıdır.

13- Sayfa yapısı A4 ve sayfanın her bir tarafı (sağ-sol, üst-alt) için kenar boşlukları 2,5 cm olmalıdır.

14- Çalışma başlığının öncesinde 2 satır boşluk bırakılmalıdır. Çalışma başlığı ilk harfleri büyük olacak şekilde koyu (bold) harflerle ve sayfaya ortalanarak yazılmalıdır. (Times New Roman 14 punto) Başlık sonrasında bir satır boşluk bırakılmalıdır.

15- Diğer alt başlıklar, Anahtar Kelimeler ve Jel Kodu ifadeleri ise ilk harfleri büyük ve koyu (bold) yazılmalıdır ve sola yaslanmalıdır (Times New Roman 12 punto).

16- Çalışmalarda başlıklar 1., 1.1., 1.1.1. gibi ondalık sayılar kullanılarak, Giriş’ten başlayarak (Kaynakça hariç) numaralandırılmalıdır.

17- Yazar(lar)ın adları ve soyadları bildiri başlığının altında, ortalanmış şekilde ve açık bir biçimde yazılmalıdır (İlk harfleri büyük, koyu (bold), Times New Roman 12 punto). Sırasıyla unvanları, kurumları ve e-posta adresleri ise dipnot olarak belirtilmelidir. Yazar(lar)ın adları ve soyadlarının yer aldığı satırın altında giriş bölümünden önce bir satır boşluk bırakılmalıdır.

18- Bildirinin alanıyla ilgili 2-3 JEL Kodu belirtilmelidir. JEL kodları için tıklayınız: (https://www.aeaweb.org/econlit/jelCodes.php?view=jel).

19- Yazarlar, çalışmalarının InGlobe Kongresi yazım kılavuzuna ve yayımlanan özet, genişletilmiş özet ve tam metin yazım kurallarına uygun olduğundan emin olmalıdır.

20- Çalışmaların atıf ve kaynakçaları American Psychological Association (APA) yöntemine göre hazırlanmalıdır (Soyad, Çalışmanın Yılı: Sayfa Numarası). İki yazarlı çalışmalarda (Soyad ve Soyad, Çalışmanın Yılı: Sayfa Numarası). Üç veya daha fazla yazar olması durumunda (Birinci Yazarın Soyadı vd., Çalışmanın Yılı: Sayfa Numarası). Atıf yapılırken yazar(lar)ın aynı yıl yayımlanmış birden fazla sayıdaki çalışmalarından yararlanılmış olması durumunda, yayın yılının sonuna “a, b, c” gibi harfler yazılarak kaynakların birbirinden ayrılması sağlanmalıdır (Gillespie, 1997a: 25) (Gillespie, 1997b: 58). Cümlede birden fazla çalışmadan yararlanılması durumunda ise, cümle sonunda bu kaynaklara parantez içerisinde yer verilmeli ve aralarına noktalı virgül (;) konulmalıdır (Vural, 2011: 17; Duman, 2007: 82). Aynı soyadı taşıyan birden fazla yazar olması halinde yazarların adlarının ilk harfleri de kullanılır (Yılmaz A., 2005: 157) (Yılmaz B., 2010: 27). Açıklama yapılması gereken durumlarda dipnot verilerek Times New Roman karakterinde 10 punto ve tek satır aralığı kullanılmalıdır.

21- Bildiri metninde yer verilecek tüm tablo, şekil ve grafikler sıra numarası ile (Tablo 1, Şekil 1) kendi içerisinde numaralandırılmalıdır. Başlıkların tablo, şekil ve grafiklerin üzerinde, sayfaya ortalanmış, koyu ve yalnızca kelimelerin baş harfleri büyük olacak şekilde yazılması gerekmektedir. Tablo, şekil ve grafiklerin varsa kaynakları bunların hemen altında metin içi atıf kurallarına uygun olacak şekilde yazılmalıdır.

22- Çalışmalarda, yararlanılan kaynakların yazarlarının soyadlarına göre alfabetik olarak sıralandığı bir kaynakça yer almalıdır. Aynı yazar(lar)ın birden fazla çalışmasına atıfta bulunulmuş ise, sırasıyla yayın tarihi en eski olan yayından başlanmalıdır. Yazar(lar)ın aynı tarihli birden fazla çalışmasına atıfta bulunulmuş olması durumunda ise, metin içerisinde olduğu gibi, kaynakçada da, yayın tarihinden sonra (a, b, c, …) harfleri kullanılarak kaynaklar sıralanmalıdır. Bir yazarın tek ve birden fazla yazarlı çalışmalarına atıfta bulunulması durumunda, önce tek yazarlı çalışmalarına yer verilmelidir. Dergilerde yayımlanan makalelerin ve derleme niteliğindeki (editörlü) kitaplarda yer alan bölümlerin sayfa numaraları mutlaka yazılmalıdır.

NOTLAR

- Kitap: Yazarın Soyadı, Adının ilk harfi., İkinci Yazarın Soyadı, Adının ilk harfi. ve Üçüncü Yazarın Soyadı, Adının ilk harfi. (Basım Yılı). Eserin Adı, Basım Yeri: Yayınevi.

- Makale: Yazarın Soyadı, Adının ilk harfi, İkinci Yazarın Soyadı, Adının ilk harfi. ve Üçüncü Yazarın Soyadı, Adının ilk harfi. (Basım Yılı). “Makalenin Başlığı”, Derginin Adı, Cilt(Sayı): ss. Sayfa Aralığı.

- Kitap Bölümü: Yazarın Soyadı, Adının ilk harfi., İkinci Yazarın Soyadı, Adının ilk harfi. ve Üçüncü Yazarın Soyadı, Adının ilk harfi. (Basım Yılı). “Bölümün Başlığı”, Kitabın Adı, Basım Yeri: Yayınevi, ss. Sayfa Aralığı.

- Editörlü/ Çeviri Kitap: Yazarın Soyadı, Adının ilk harfi., (Basım Yılı). “Çalışmanın Başlığı”, Kitabın Adı, (Ed.)/ (Çev.) Editörün/Çevirenin Soyadı, Adının ilk harfi., Basım Yeri: Yayınevi, ss. Sayfa Aralığı.

- Tez: Yazarın Soyadı, Adının ilk harfi. (Tezin Yılı). Tezin Adı, Yayımlanmamış Yüksek Lisans/Doktora Tezi, Üniversitenin Bulunduğu İl: Üniversite ve Enstitü Adı.

- İnternet Kaynakları: Yazarın Soyadı, Adının ilk harfi. (Eserin Tarihi). Yazının Başlığı, Erişim Adresi, (Erişim Tarihi).

- Gazete: Yazarın Soyadı, Adının ilk harfi. (Gazetenin Tarihi). Başlık, Gazete Adı, Erişim Adresi, (Erişim Tarihi).


DÜNDEN BUGÜNE DESTEKLEYENLER